Община Враца ще конфискува коне

Община Враца ще конфискува коне  | StandartNews.com

Кметът на Враца Калин Каменов въвежда строги мерки заради безстопанствени коне, които обикалят централните булеварди в града. Градоначалникът заяви, че може да се стигне и до конфискация на животните. „От известно време получаваме множество сигнали от граждани за коне, които са пуснати от собствениците им на централни места в града. Това е абсурдно и недопустимо", заяви кметът.

Градоначалникът направил лично проверка и на няколко пъти забелязал безстопанствени животни в района на бившия завод „Химко" и около хипермаркет на бул. „Крайречен" във Враца. Каменов бе категоричен, че порочната практика трябва да се прекрати, тъй като конете застрашават живота на хората, създавайки предпоставка за катастрофа. „В края на миналата седмица имах среща със собственици на животни от кварталите „Младост" и „Медковец". Предупредил съм ги лично", подчерта Каменов.

Той заяви, че местната управа е готова да ангажира експерт, който да конфискува животните. Крайната мярка се налага, тъй като глобите, които налага общината, не плашат собствениците.

Преди години Враца се прочу с това, че е единствената община, която е назначила на граждански договор „ловец на коне". Местната управа бе принудена да назначи човек на странната длъжност, тъй като безстопанствените коне бяха сред основните проблеми за града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай