Община Момчилград прие 14 милиона бюджет за 2016

Община Момчилград прие 14 милиона бюджет за 2016  | StandartNews.com

Отделя над 4 млн. лева за реконструкция на водоснабдителна система „Карамфил-Звездел – І етап

Община Момчилград гласува 14 милиона за бюджет 2016 година. Стратегическата цел е превръщането й в модерна европейска община. Инвестиционната програма на общината е 5,4 млн. лв. и тя е насочена към подобряване на социално-техническата инфраструктура. Най-голямата инвестиция е в размер на 4 074 714 лева за реконструкция на водоснабдителна система „Карамфил-Звездел – І етап". Предвидени са средства за работни проекти за пътна връзка на път с.Птичар с пътя за Маказа, а също и за експониране на тракийското светилище край Татул с цел популяризирането на Момчилград като привлекателна туристическа дестинация. Дейностите ще бъдат насочени към създаване на екологична градска среда, провеждане на активна политика за енергийна ефективност, социално включване и подкрепа на групите в неравностойно положение.

И през настоящата година общината ще продължи да работи по програми за осигуряване на заетост и обучение на безработни хора, в това число и младежи.

Общината кандидатства и по проект „Красива България" за енергоефективни мерки за сградата на администрацията. Акцент през 2016 е повишаване ефективността и прозрачността на общинската администрация в услуга на гражданите и бизнеса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай