Над 130 танцьори за рождения ден на балет "Вега" в Търговище

Над 130 танцьори за рождения ден на балет "Вега" в Търговище | StandartNews.com

Търговище. Над 130 танцьори и певци се включиха в двойния концерт по случай 20-годишнината от създаването на балет "Вега" в Търговище. В две поредни вечери - четвъртък и петък, залата на драматичния театър в Търговище беше препълнена с публика. Водещ на шоуто под надслов "Слънцето е в нас" беше Део, пяха бившият вокал на „Д2" Дичо, малката Крисия от Разград, търговищките певици Рая Христова, Кремена Кряколова и Сабина Донева и ДФА „Шарено герданче". От най-малките до най-големите танцьори на "Вега" показаха умения, енергия и артистизъм в близо двучасовия спектакъл, създаден от неизчерпаемия хореограф Марианна Савова. 

Танцова формация "Вега" е създадена през 1994г. в Търговище. Главен художествен ръководител и хореограф е Марианна Савова. Балетът разполага с професионална група,работеща в България и чужбина, и детска танцова школа в която се обучават около 150 деца на различна възраст.

С екип от ръководители танцьорите развиват своите знания, умения и техника в областта на класическия екзерсис, модерните и характерни танци. Разнообразният репертоар, качествените и темпераментни изпълнения, атрактивната хореография поддържат интереса на публиката. Балетът има многобройни сценични изяви и покани за участия в различни културни прояви и и шоу продукции. Школата е носител на множество награди от национални и международни конкурси и фестивали, а професионалната група си партнира с утвърдени имена от шоу бизнеса в България и агенции от страната и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай