Момче изчезна в Струма след облог

Момче изчезна в Струма след облог | StandartNews.com

Момче от кюстендилското село Копиловци изчезна в река Струма след скок в дълбоки вози заради облог. Инцидентът станал в събота след обяд. 17-годишният Едмонд Белюли бил в компанията на други мъже. Местните разказват, че компанията била добре почерпена и най-вероятно младежът се е метнал от високия мост след облог. Като не се показал над водата е подаден сигнал за изчезването му и скоро специализирани екипи пожарникари, спасители от БЧК, доброволци и разследващи полицаи започват издирването му, което продължи и вчера.

Едмонд е ученик в 11-ти клас на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Кюстендил. Баща му е от бивша Югославия, най-вероятно от Косово. Майката имала ново семейство, с което живеела в Сливен. В началото на ваканцията Едмонд бил на гости при нея. Тя също често идвала при него. Пристигнала и веднага след инцидента.

„Много симпатично и добро дете. Потресено е цялото село", каза кметът на Копиловци Людмила Пухова.

В района на моста, от който е скочил младежът, реката е дълбока около два метра. Заради обилните валежи и започналото снеготопене Струма е огромна, мътна и влачи дънери и храсти, има водовъртежи, казаха рибари. Това затруднява издирването на младежа. Според местните Едмонт скачал от моста в реката и друг път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай