Малин Кръстев: Исках да върна тишината на сцената

Малин Кръстев: Исках да върна тишината на сцената | StandartNews.com

Варненският театър препълнен на пиесата му „Семеен албум"

Българският актьор забрави какво е мълчание и тишина на сцената. В момента много се крещи в българския театър. За това исках да направя едно тихо представление, което да изненада зрителите и театралното съсловие. Това каза за пиесата си „Семеен албум" известният актьор Малин Кръстев, в случая в ролята на драматург и режисьор. Неговата постановка два пъти препълни храма на Мелпомена по време на 23-издание на МТФ „Варненско лято". В нея участват Герасим Георгиев-Геро, който е с номинация за „Аскеер 2015" за водеща мъжка роля, Искра Донова и Владимир Пенев.

Малин Кръстев припомни, че е писал текста още през 1996 година и е взел втора награда на фестивала" Нова българска драма"/2000/, но явно сега е дошло времето на пиесата за сцена –за 70-тата годишнина на Младежки театър. Мисля, че се срещнахме с публиката, на фестивала „Варненско лято" човек се чувства значим, за мен е голяма чест, каза той. Преди „Семеен албум „ е написал и „Зимна нощ", а сега подготвя проект със заглавие „Защото е студено" по една култова реплика на своя духовен баща проф. Коко Азарян. Всъщност постановката, която замисля е с 35 персонажи и компилация на четири Чехови пиеси.

Майсторски написаният текст на Малин Кръстев в „Семеен албум" те включва веднага да заживееш в него, каза актьорът Владо Пенев. Според него не може да има български театър без български текстове. Чувствам се щастлив и специален в раждането на нови текстове , за да ги играя, призна актьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай