Краси Върхара закова 5-килограмов лаврак

Краси Върхара закова 5-килограмов лаврак | StandartNews.com

Стара Загора. Красимир Костадинов, по-извстен сред старозагорските въдичари като Краси Върхара опроверга прякора си /б.а. върхар – дребна, плевелна риба/ и закова огромен лаврак. Слуката го е споходила на нашето Черноморие в понеделник, край Созопол, близо до местността Урикя, съобщи електронния сайт NBP.bg.

Времето е било идеално за риболов - тихо, леко облачно. Върхара влязал с лодка, пуснал въдиците на тролинг, и малко след това му ударил 5-килограмовия звяр. Примамката е била изкуствена – воблер с няколко тройки.

Такива екземпляри са рядкост за нашето море, категорични са майстори на морския риболов. Краси не крие, че той самият си пада повече по сладководния риболов. Преди 3-4 години дори беше в състава на националния отбор по риболов на плувка в сладки води. Но, както си казва майсторът си е майстор и на реката, и на язовири и в морето. Според Краси, който ще продължава да дебне и други морски зверове до края на седмицата, освен лаврак, Черноморието вряло и от трофейни лефери. Други поклониници на морския риболов пък се хвалят, че тази година от Турция е навлязъл и едър паламуд.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай