Кметица търси булка на млад сириец в с. Скрът

Кметица търси булка на млад сириец в с. Скрът | StandartNews.com

Млад сириец, който след месец ще стане на 19 години, може да се задоми в петричкото село Скрът. Мустафа Туакаджи вече години живее в селището. Пристигнал със семейството на братовчед си, но родственикът му и останалите напуснали страната ни в посока Германия.

„Момчето обаче остана тук, защото му харесва. Дали сме му да живее в къща, не плаща наем. вече се заглежда по нашите моми. Това е нормално, тъй като девойките в Подгорието са много красиви. Защо пък да не създаде семейство с някое наше момиче? Ако не е от нашето село, то може да е от съседните селища в региона. Готова съм да им стана кума", твърди кметицата на Скрът Надежда Райчева.

Младежът не знае каква е съдбата на най-близките му хора – родители, братя и сестри. Няма никаква връзка с тях. „Сам човек не е за никъде. Затова нищо чудно да се ожени за някоя нашенка", смята селският управник. Мустафа е много кротък, добър и интелигентен, хвалят го жителите на Скрът. Момчето помага на всички – ту ще нацепи дърва, ту ще пренесе тежък товар, ту ще изчисти двора и обора на комшиите. Срещу труда си получава по някой лев, за да може да се изхранва. Местните хора също не го оставят – дават му храна и дрехи. По празниците се грижат на трапезата на младия сириец да не липсва нищо от това, което са сложили на масите вкъщи.

„Мустафа има всички необходими документи, както и удостоверение за постоянно пребиваване в България. Преди 2 месеца го регистрирахме в Бюрото по труда в Петрич, за да може да си намери някаква постоянна работа", каза още кметицата Надежда Райчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай