Кметът на Пазарджик: Нови избори няма да са полезни

Кметът на Пазарджик: Нови избори няма да са полезни | StandartNews.com

Пазарджик. "Нови предсрочни избори няма да са добре за България", заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов по повод последните събития в страната и столицата. "Надявам се обстановката да се успокои, никой няма интерес от нови избори", допълни кметът. Той обясни, че тази ситуация не е от полза и за общините, защото не се знае как ще работят те.

"Първите ни разговори с правителството минаха добре, но трябва да видим бюджетът за 2014 година как ще изглежда и дали ще се изпълнят нашите очаквания за увеличение на парите за пътища и капиталови разходи", коментира Тодор Попов. Той допълни, че ако по програмите за региони в растеж, в които е и Пазарджик, нещата вървят добре, но по селските райони нищо не се прави.

В момента се договарят 20 милиарда лева с Европейския съюз, които ще са основен инвестиционен инструмент за икономиката през следващите години и това напрежение, което се създава не е добре. Попов изрази задоволството си, че в Пазарджик няма такива аномалии и разсея слуховете, че стои зад назначението на Иван Йорданов за областен управител. "Хората, които ме свързват с това, ме надценяват, нямам чак такива възможности, коментира кметът на Пазарджик. Градоначалникът допълни, че за него няма значение кой ще е губернатор, стига да работи за града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай