Кмет осъди общински съветник

Кмет осъди общински съветник | StandartNews.com

Добрич. Кметът Цонко Цонев е осъдил общинският съветник от ОбС - Каварна и лидер на РЗС в морския град Красимир Кръстев за уронване на престиж, съобщиха от общината.

Делото е спечелено от адвокатът на Цонев Цецка Тодорова от варненската адвокатска колегия в Бургаски районен съд, който се явява и последна инстанция. Кръстев е осъден да заплати на Цонко Цонев от 5000 лева за уронване на престижа му. От общината допълват, че следващата стъпка е изваждане на изпълнителен лист, като добавят, че за първи път, в повече от 130-годишната история на ОбС -Каварна, съветник е осъден от кмет на града.

Това е петото дело за последните шест години на кмета Цонко Цонев за клевета или обида. Трни от съдебните процеси са приключени с извинение и са прекратени през 2013 г. Николай Маналов е осъден да заплати на градоначалника 8000 лв. за причинени неимуществени вреди.

Като любопитна подробност от кметството допълват, че преди години Красимир Кръстев е бил клиент на Цонко Цонев, който по професия е адвокат. В качеството си на такъв Цонев е спечелил тогава дела на клиента си Кръстев, водещо срещу кмета на Каварна, но междувременно до излизането на решението на съда, Цонев става кмет на община Каварна и още в първите месеци на първия му мандат му се налага да плати разноски по делото, по което на практика той се е "самоосъдил", печелейки го за своя клиент като адвокат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай