Кърджали чества тържествено 130-годишнината от Съединението

Кърджали чества тържествено 130-годишнината от Съединението  | StandartNews.com

Кърджали чества тържествено 130-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На 6 септември, по традиция хората се събират край Паметника на освободителите, за да поставят венци и цвета в знак на признателност към всички отдали живота си за освобождението и обединението на България.

На празничната церемония присъстваха народните представители Цвета Караянчева и Мустафа Ахмед, областният управител Илия Илиев, директорът на ОД на МВР Венцислав Момчилов, енорийският свещеник отец Петър, граждани „Съединението е първият самостоятелен държавнически акт, с който българите доказаха, че заслужават достойно място на политическата карта на Европа.

Съединистите имаха дързостта да се противопоставят на Великите сили и показаха синовна отговорност към българската нация, те се обединиха, независимо от партии и течения", изтъкна в словото си зам.-кметът на Кърджали Юсеин Ахмед и поздрави всички по случай големия празник.

На централната алея в Градската градина бе експонирана фотоизложбата „130 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия", подготвена от Военния клуб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай