Институтът по розата има нов шеф

Институтът по розата има нов шеф | StandartNews.com

Стара Загора. Институтът по розата и етеричномаслените култури в Казанлък вече има нов директор - доц. д-р Георги Чаушев, избран след проведен конкурс. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова представи новия шеф тази сутрин пред колектива.

Тя подчерта, че институтът има подкрепата на своя принципал - Селскостопанска академия, на министъра на земеделието и на общината, за да стъпи върху здрава основа и да се развива като научно звено в подкрепа на всички розопроизводители и производители на етеричномаслени култури. „Започнете новата година с новия директор в разбирателство и с желание да поставите института на качествено ново, много по-високо ниво", пожела кметът Стоянова на учените и работещите в него. Както е известно, в последните години в Института по розата цареше постоянно напрежение между ръководството и колектива. Последна та шефка - проф. Лилия Кръстева бе вкарана с полиция на работното си място, а малко след това загина при катастрофа на автомагистрала „Тракия".

Доц. Чаушев не е непознато име за научната общност в института, преди години той има един мандат като негов ръководител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай