Хасан и Ибрахим с шоу за Деня на Разград

Хасан и Ибрахим с шоу за Деня на Разград | StandartNews.com

Факелно шествие с полковите икони от вояната в лудогорския град

Четиридневен маратон от тържествени ритуали, концерти, изложби и спортни събития ще отбележи празника на Разград, който ще се чества на 28 януари в лудогорския град.

Малките виртуози Хасан и Ибрахим ще са гвоздеят на концертния афиш. Те ще свирят в петък в залата на местната филхармония. Под диригентството на маестро Красен Иванов близнаците ще изпълнят пиеси от Рахманинов и Панчо Владигеров. Талантливото дуо ще изсвири на четири ръце и най-любимите си мелодии, които малките артисти засега пазят в тайна.

Тържествено факелно шествие със знамената и полковите икони от времето но Руско-турската война ще премине през центъра на Разград в празничния ден, за да стигне до мавзолея костница, който всяка година по това време се отрупва с венци и цветя.

Навръх празничния ден на тържествена сесия на местния парламент ще бъдат обявени и новите почетни граждани на Разград, а кметът доктор Валентин Василев ще бъде гост и на детското парти "ЧРД", в което празнуват всички деца на Разград, родени през последните 22 години в празничния ден.

Традицията градът да отбелязва Денят на своето Освобождение датира от 1994 година, когато по решение на местния общински съвет датата, в която войските на княз Дондуков са влезли в града е обявен за негов празник.

Василий Новиков и Александър Стоица, кметове на побратимените с Разград градове - Орел от Русия и Слобозия от Румъния, ще застанат рамо до рамо с градоначалника на лудогорската община доктор Валентин Василев, за да отдадат заедно почит към паметта на руските и румънските войни и българските опълченци, извоювали победната битка за Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай