Газова печка подпали англичанин в Поморийско

Газова печка подпали англичанин в Поморийско | StandartNews.com

Бургас. Газова печка подпали английски дом в поморийското село Гълъбец. Тежко пострадал е 59-годишнят собственик на къщата Стивън.

Британецът живеел от няколко години в китното селце. Той бил сам в дома си миналата нощ, когато отоплителната газова печка изведнъж избухнала в пламъци. Огънят за секунди подпалил мебелите около нея. Имало е огромна опасност да се взриви газовата бутилка към печката. Англичанинът обаче реагирал светкавично, грабнал с голи ръце горящата печка и успял да я измъкне на двора. Мъжът е получил сериозни изгаряния по ръцете и лицето. Докато изнасял бутилката бомба, съседи чули виковете му. Хората от съседните къщи се втурнали да помагат и успели да загасят газовата печка. На място пристигнали и трима огнеборци, които потушили пожара в къщата.

Стивън е откаран в бургаската болница с 10% изгаряния по тялото. Тъй като в морския град няма специалисти, той е транспортиран в клиниката по изгаряния във Варна.

Само преди ден в Бургас стана друг подобен инцидент. Газова бутилка се взриви в кафене "Пиеро" в "Меден рудник" и опожари до основи заведението. Пожарът като по чудо се размина без жертви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай