Дискутират медико-социалните грижи за възрастните хора

Дискутират медико-социалните грижи за възрастните хора | StandartNews.com

Кърджали. Хоспис „Добролюбие" в Кърджали подготвя програма за отбелязване пет години от създаването си. На 28 октомври водещи специалисти от страната, сред които проф. Пенка Найденова и доц. Геновева Михова от Центъра за демографски изследвания на населението, ще участват в кръгла маса на тема „Медико-социалните грижи за възрастните хора – потребности и практики". Във форума ще се включат още Евелина Милушева, директор на дирекция „Социални дейности" – Националния съвет на БЧК, д-р Димитър Димитров, председател на Българската асоциация по палиативни грижи.

„На следващия ден в двора на лечебното заведение ще бъде открита алея „Добролюбие", направена безвъзмездно от местни фирми. А на 31 октомври в хотелски комплекс "Главатарски хан" изявени художници от региона и страната ще участват в пленер. Творците помогнаха за разкриването и развитието на арт-галерия „Милосърдие" към хосписа", съобщи управителят Здравко Карамитев.

Хоспис „Добролюбие" е едни от първите в страната. През 2012 г. бе открита втора разширена база с капацитетът 20 легла. Бенефициенти са хора с тежки инвалидизиращи заболявания, част от тях в терминален стадий. Полагат се палеативни грижи за хора с онкологични заболявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай