Деца на кино в библиотека

Деца на кино в библиотека | StandartNews.com

Над 70 деца изгледаха с интерес екранизацията на „Пипи Дългото Чорапче" в сградата на Регионална библиотека „Димитър Талев" в Благоевград. С лятната кинопрожекция читалнята отбеляза 70-годишнината от издаването на първата книга за героинята на Астрид Линдгрен.

В Детския отдел едва се побраха всички желаещи да видят на екран разказа за Пипи и нейните приятели. Малките гости бяха от Дома за деца и юноши, лишени от родителски грижи, в града. Възпитаниците на социалното заведение „Св. Николай Мирликийски" бяха сред зрителите заедно с деца от Центъра за настаняване от семеен тип, от Образователен център „Еврика", от Езикова школа „Магнаура", от Частна занималня „Happy Kids Housе" и с редовни читатели на библиотеката.

Библиотекар разказа на присъстващите за писателката Астрид Линдгрен и за създаването на книгата „Пипи Дългото Чорапче". Шведската писателка създава историята за Пипи в далечната 1941г. и я разказва на болната си 7-годишна дъщеря Карин. През 1945г. книгата е публикувана за първи път. На български език „Пипи Дългото Чорапче" е издадена през 1968г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай