Данъчни се срещнаха с 67 фирми, дължащи над 100 хил. лв.

Данъчни се срещнаха с 67 фирми, дължащи над 100 хил. лв. | StandartNews.com

Добрич. Управителите и собственици на 67 фирми в Добрич са имали срещи през юни с ръководството на приходната агенция в областния център. Поводът е, че дружествата имат просрочени публични задължения за над 100 000 лв., които не са внесени в предвидените от закона срокове. От местното поделение на приходната администрация съобщават, че разговорите са протоколирани и са отразени поетите от длъжниците ангажименти да внасят както текущите си задължения към бюджета, така и да погасяват просрочените си вече данъци, осигурителни вноски и наказателни постановления, издадени от добричките данъчни. В рамките на разговорите е търсен винаги взаимно приемлив вариант за погасяване на дълговете, за да може бизнесът да продължи да работи и същевременно да изпълни задълженията си към хазната.

Други 311 добруджанци, които не са платили декларираните от тях данъци за довнасяне по годишните декларации за облагане на доходите си и са пропуснали да платят задължения към бюджета до 5 000 лева, са получили телефонно обаждане от НАП.

От началото на годината 30 фирми от региона са поискали и получили от НАП Добрич разрешение за неотложни плащания. Разрешенията за неотложни плащания позволяват на фирмите да ползват за дейността си част от постъпващите по запорираната сметка суми, а останалата част да отива за погасяване на просрочените данъчни и осигурителни задължения към бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай