Да възстановят старите заграждения, настояха от НИЕ

Да възстановят старите заграждения, настояха от НИЕ | StandartNews.com

Плевен. Да се възстановят старите заграждения тип „кльон", вместо да се строят нови огради по границата с Турция. За тази спешна мярка за за излизане от кризата с бежанците настоя в Плевен Борис Ячев, лидер на партия „Национален идеал за единство".

Според него това би станало по-бързо и евтино. "Второ предпазно средство е бързо приемане на закон за възстановяване на Гранични войски, а тяхната мисия да бъде за охрана на турската граница", заяви Ячев. Шефът на НИЕ предлага да се потърси и съдействие от местното погранично население в желанието му да помага в опазването на границата, като сформира на местни патрули. "Категорично сме против създаването на големи емигрантски центрове във вътрешността на страната", каза той.

Общата позицията на „Национален фронт за спасение на България" и „Национален идеал за единство", е, че центровете трябва да са само по протежение на границата. Така ще бъде възможно най-бързо експулсирането на емигрантите, които няма да получат статут на бежанци. Други мерки са дипломатически натиск върху Турция да не допуска емигранти към България и искане от европартньорите ни за споделена отговорност за бежанския поток. Правителствота трябва да настоява България да получи финансова помощ от Европейския съвет, смятат представителите на двете партии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай