Частни съдебни изпълнители събрали 6 млрд. и 25 млн. лв. за 10 г.

Частни съдебни изпълнители събрали 6 млрд. и 25 млн. лв. за 10 г.  | StandartNews.com

В навечерието на 10-ата си годишнина от своето основаване Камарата на частните съдебни изпълнители отчитат, че са събрали чрез изпълнителни дела 6 млрд. и 25 млн. лв. За периода от създаването си до днес 164 частни съдебни изпълнители са образували 992 хил. изпълнителни дела.

Шестима частните съдебни изпълнители в Добричка област за периода са образували 34 хил. изпълнителни дела и са успели чрез тях да съберат 155 млн. лв. Празника си частните съдебни изпълнители в Добрич ще отбележат със със стилен коктейл в сряда, на който са поканили ръководители на институции и колеги от съдилищата в областта.

В аванс по случай годишнината си частните съдебни изпълнители с район Добрички окръжен съд съобщиха, че учредяват награда по повод 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, за десет даровити деца в неравностойно положение, които да се определят от Община град Добрич. В заключение съдебните изпълнители заявяват, че Световната банка е обявила създаването на Камарата на частните съдебни изпълнители като едно от десетте най-значимите събития за 2006 г. в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай