Бум на молбите за безплатни винетки във Врачанско

Бум на молбите за безплатни винетки във Врачанско  | StandartNews.com

6960 души от област Враца са подали заявление през януари за безплатна годишна винетка, сочат цифрите на дирекция „Социално подпомагане". Само 6 от тях са били отхвърлени. На името на деца, имащи право да получат безплатен стикер, са издадени 211 винетки. От социалните служби отчитат ръст в сравнение със същия период миналата година. През януари 2015 г. издадените безплатни винетки на хора от областта са били 6252.

„Увеличаването на исканията най-вероятно се дължи на две неща – цената на винетките и увеличаващият се брой на хората с инвалидни решения от ТЕЛК", обясняват специалистите.

Право на безплатни винетки имат лицата с 50 и над 50% намалена работоспособност и деца с увреждания при положение, че в талона на автомобила е вписано името на детето.

Пакетът от документи се подава в общинските служби на „Социално подпомагане". Необходимо е към молбата да се приложи копие от експертно решение на ТЕЛК, копие от пълномощно, нотариално заверено в случаите когато молба-декларацията е подадена чрез упълномощено лице, копие от свидетелството за регистрация на лекия автомобил и копие от полица за сключена застраховка „Гражданска отговорност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай