Блокират най-оживеното кръстовище в Сливен

Блокират най-оживеното кръстовище в Сливен | StandartNews.com

Сливен. Протестиращи развалиха празника на МВР. Днес на участниците в протеста в Сливен под надслов ДАНСwithme с едноминутно мълчание ще почетат паметта на починалия в София полицай.

Освен по традиционния маршрут, но събиране пред НТС в 17 ч. и преминаване по сливенското ларго, пред сградата на Областна администрация и партийните централи протестиращите ще блокират кръстовището Розова Градина, където се събират осем улици. Това съобщи Доброслав Иванов, презседател на МВРО-НИЕ, който е един от традиционните участници в гражданското недоволство срещу кабинета "Орешарски" в Сливен.

Ще бъде отправен призив към всички хора, които са в гладна стачка в страната, да прекратят тези си действия, независимо на коя страна са, защото всеки живот е ценен и необходим, а и не е добре такъв личен, допълнителен и самоубийствен натиск де бъде оказван и най-вече репродуциран и подклаждан. По подобен начин през зимата ескалираха самозапалванията. В Сливен втори ден възрастна жена също заявява гладна стачка и е редно да й се съдейства до пенсиониране.

"Разбираме, че това донякъде се е случило, но може и да доведе от вълна от искания, защото много българи обедняха при т.нар. преход. От друга страна ще бъде отправен и призив към правителството незабавно да подаде оставка, парламентът да изработи справедлив изборен кодекс и да бъде ясно заявена и определена с консенсус дата за предсрочни избори не по-късна от тази на евроизборите следващата година и така България да поеме най-сетне по по-нормален път", посочи Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай