Багдасаров: В Кърджалийско трябва да се възстанови тютюнопроизводството

Багдасаров: В Кърджалийско трябва да се възстанови тютюнопроизводството | StandartNews.com

Кърджали. Ще настояваме в Кърджалийско да се възстанови тютюнопроизводството и да върнем родопчани към този традиционен поминък. За времето на управление на ГЕРБ броят на стопаните падна от 18 400 на 5 400. Това каза червеният депутат Милко Багдасаров. Той увери, че от „Коалиция за България" ще направят всичко възможно да намалят тройно осигуровките и данъчните тежести, които са принудили много производители да се откажат от тютюна.

Според Багдасаров „Коалиция за България" и ДПС запазват различията по отношение изучаването на майчиния език, въпреки очакваното партньорство в програмния кабинет.

Като човек с над 30 години и сериозен опит в сферата на образованието Багдасаров смята, че бъдещото правителство трябва да увеличи издръжката на един ученик и да изготви цялостна програма за качественото овладяване на българския език, като предпоставка за равен старт на обучение и професионална реализация на всички деца, без разлика на етнос и религиозна принадлежност. Политикът обясни, че в област Кърджали резултатите от обучението по официалния език били тревожни. Като пример посочи, че учители по селата масово преподавали на турски по природоматематическите дисциплини, защото децата не разбирали български.

„Победата на тези избори е сериозна. Спечелихме, защото заложихме на младостта и професионализма", коментира Милко Багдасаров.

Според него първият анализ от вота сочи, че на изборите левицата има ръст с 50 % или над 2600 гласа в сравнение с 2009 г. „Увеличението е не само в община Кърджали, но и в останалите райони", уточни Багдасаров. Той съобщи, че в следващите дни социалистите ще предприемат специална обиколка в региона, за да се срещнат лично и благодарят на хората, гласували за „Коалиция за България" на 12 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай