Акушерки в маратон с бебета и майки

Акушерки в маратон с бебета и майки | StandartNews.com

Враца. Зрелищен маратон спретнаха акушерките от родилното във Враца по повод професионалния си празник, който е на 5 май.

На стартовата линия пред стадиона се събраха 40 „баби" в спортни екипи, бебета в колички с майки навигаторки, студентки, които се учат как да помагат за раждането на хлапета и проходили вече дечица. Те пробягаха около половин километър по алеята от стадиона към центъра, а главният съдия – секретарят на туристическо дружество „Веслец" Георги Петков обяви победителите. В групата на акушерките първи пресякоха финалната линия Мария Красимирова и Калина Кирилова. Най-бързото бебе в количка пък се оказа Никола, който „пробяга" разстоянието с майка си

Победителите в първия по рода си у нас маратон получиха награди, осигурени от болницата, общината и фирми, които произвеждат детски стоки. За да няма сърдити обаче подаръци имаше за всички - хвърчила, тениски, балони, знаменца с логото на АГО, лакомства, плодове и напитки. Наградите връчи старшата акушерка в отделението Виолета Цветанова .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай