„Златната липа" обещава качествено европейско кино

 „Златната липа" обещава качествено европейско кино | StandartNews.com

Стара Загора. „Филмите ни не са блокбъстъри - това са чувствителни ленти, истински пример за качествено европейско кино, което се отличава с eмоционалност и реалистичен поглед". Така кинорежисьорката Магдалена Ралчева, директор на международния кинофестивал „Златната липа", определи характера на тази панорама на европейското кино. в интервю за предаването „Нещо повече" по News 7.

Фестът започва през уикенда в Стара Загора и ще продължи до 5 юни. Самата тя режисьор на подобна чувствителна лента като „Още нещо за любовта", Ралчева посочва, че филмите, които ще видим на фестивала са високо оценени в техните страни, както от критиката, така и от публиката. „Още нещо..." е последният филм на Велко Кънев, в който блестят още Калин Врачански, Мария Статулова и Симеон Лютаков. Той ще бъде показан извън конкурсната програма на 4 юни.

„Стара Загора е град със значими културни традиции. Тук е най-големия опера на Балканите, а хората отиват винаги празнично облечени на опера и театър, мотивира избора на своя роден град за място на„Златната липа" . Нейната амбиция като директора на новия кинофестивал е той да се превърне в културна традиция не само за България, но и за Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай