Посрещат големите ветроходи във Варна с топовни салюти

 Посрещат големите ветроходи във Варна с топовни салюти  | StandartNews.com

Варна. Влизането на ветроходните кораби в акваторията на пристанище Варна ще бъдат посрещнати с топовни салюти от доброволци на сдружение "Дръзки". Пристигащите са участници в най-престижното и голямо морско събитие SCF Black Sea Tall Ships Regatta'2014.

Традицията да бъдат посрещани големите ветроходи още в залива, започва преди 30 години, с първото пристигане на баркентината "Калиакра" във Варна. Тя ще бъде продължена от най-малките ветроходци в морската столица. Над десет малки състезателни яхти от класовете "Оптимист", "420" и "Лазер" на яхт клуб "Капитан Георги Георгиев Порт Варна" ще излязат във Варненския залив на 30 април, за да посрещат пристигащите участници в надпреварата.

Организатор на SCF Black Sea Tall Ships Regatta е международната благотворителна организация Sail Training International (STI), съвместно с Община Варна. Патрони на фестивалните дни в различните пристанища ще бъдат тримата държавни глави : президентът на България Росен Плевнелиев, Владимир Путин -президент на Русия и президентът на Румъния Траян Бъсеску.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай