Деца сътвориха истински празник на ските в Благоевград

 Деца сътвориха истински празник на ските в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Втори зимен младежки олимпийски фестивал събра над 250 деца в ски център "Картала" в Рила планина. Откриването се проведе в петък, а спортният празник продължава и в събота. Стотици малки любители на белия спорт се включиха в инициативата, която се провежда под мотото "Да открием олимпийските таланти на България".

 

Скиорите се състезават в три дисциплини - алпийски ски, сноуборд и ски бягане. Организатори на събитието са Българският олимпийски комитет и Асоциацията "Спорт в свободното време".

 

Началото на фестивала бе в петък от 9:30 часа. Първо стартира състезанието по алпийски ски, където първите места окупираха състезатели на „Юлен".

 

В двете възрастови групи при момичетата най-бързи бяха Михаела Кехайова и Петя Топузоваа, а при момчетата – Деян Иванов и Георги Околски, който единствен не е от „Юлен", а от „Орловец". Най-малкият участник в атрактивната надпревара е 8-годишният Иван Данчев.

 

Следобед в петък започна паралелният слалом в сноуборда. В събота, 8 март, е ски бягането с начален час 9,30 часа, а финалите са от 11:00 часа. За победителите са осигурени много предметни награди, купи и медали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай