70 бали слама и гълъбарник изгоряха в Кърджалийско

70 бали слама и гълъбарник изгоряха в Кърджалийско  | StandartNews.com

Кърджали. 70 бали слама и гълъбарник са изгорели при пожар в чернооченското село Дядовци, съобщават от ОД на МВР Кърджали. Съпругата на собственика на къщата запалила отпадъци на двора и огънят се прехвърлил върху сламата. Същия ден е подаден сигнал за пожар в нефункциониращо училище в село Сипей. Изгорели са шкафове, паркет и са опушени стени в една от стаите. Трима огнеборци са загасили огъня, причинен от човешка небрежност.

По същата причина са изгорели 5 декара сухи треви и храсти в района на село Широко поле и около 800 кв. м горска постеля в района на село Енчец

. В района на село Светулка се запалил лек автомобил "Фолксваген". Късо съединение е причина за произшествието. Двама пожарникари от звено в Ардино са загасили пламъците. Изгорели са електроинсталацията, акумулатор, гумени съединения.

Още четири пожара, причинени от човешка небрежност, са били загасени през последните два дни. Няма пострадали при пожарите. Общо 31 пожарникари са се включили в овладяването на произшествията в областта. След подадени сигнали от граждани два спасителни екипа са унищожили гнезда на оси в Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай