600 деца на „Лачени обувки" в Берковица

600 деца на „Лачени обувки" в Берковица | StandartNews.com

Берковица. Близо 600 деца от страната и чужбина пристигнаха в Берковица, за да участват в 21-то издание на фестивала на талантите „Лачени обувки", съобщиха от общината, което е негов организатор. На две сцени – на читалището „Иван Вазов" и на детския център „Камбанка", първи своето изкуство показаха малките актьори. 12 трупи от Монтана, Банкя, Казанлък, Враца, Видин, Тръстеник и други селища изиграха популярни пиеси от български и чужди автори. Пиеса показаха и деца от Цариброд, Сърбия. В четвъртък се открива и изложбата от над 100 рисунки, изпратени за участие в раздела за детска рисунка на фестивала.

21 вокални групи и много индивидуални изпълнители от страната и Румъния в две възрастови групи продължават състезанието в петък. За третия ден – събота, е предвидена надпревара в раздел „Модерни танци".

Извън фестивала общината предлага на децата развлекателна програма. Тя включва шоу с кокили, киноложка изложба, дискотека, риболов в градския шадраван. Гала-спектакълът е предвиден за 1 юни, Денят на детето. Тогава ще бъдат наградени и победителите в отделните раздели и възрастови групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай