50-килограмова плоча падна от общината в Благоевград

50-килограмова плоча падна от общината в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Огромна плоча, тежка около 50 килограма, се откърти тази сутрин от фасадата на кметството в Благоевград и падна пред входа на сградата. Това съобщи информационният сайт struma.bg.

По чудо няма пострадали, на няколко метра встрани е имало родители с деца, които успели да се отдръпнат бързо, така се разминало без пострадали. Дежурни служители от отдел „Тъжни ритуали" и пазачът първи се озовали на мястото на инцидента и констатирали, че плочата е избутана от силния вятър от един от огромните транспаранти, закачени за 24 май на фасадата.

"Не е причината в транспаратите, защото те са закачени най-отгоре на покрива, просто тези фасадни плочи по някои от сградите в Благоевград, поставени още по времето на Дипломатическия корпус през 1987г., започват да създават все повече проблеми. Разпоредих веднага цялата фасада на кметството да се обследва и периметърът около сградата да се обезопаси, докато не се убедим, че не дебнат и други такива „капани", обясни кметът Камбитов.

"Добре, че плочата е паднала днес сутринта, а не на 24 май, когато площадът бе претъпкан с хора, дошли за наградите на БГ радио", отбелязват свидетели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай