12 нови площадки до края на месеца в Благоевград

12 нови площадки до края на месеца в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. 6 нови и 6 изцяло обновени площадки за децата на Благоевград ще бъдат готови до края на месеца. По всеки един от обектите се работи, като се прекъсва дейността сами при проливните дъждове. Миналата година усилията за изграждане и реновиране на площадки бяха съсредоточени в квартал „Струмско", а през тази - в квартал „Еленово". До края на месеца децата там ще имат места за игра и спорт срещу 11 ОУ, в района на блоковете 53, 125, 31, 86, 71 и 107. Нова площадка ще има и в квартал „Освобождение", както и една в квартал „Струмско".

Всички строителни и ремонтни дейности са част от инвестиционната програма на община Благоевград и се финансират от общинския бюджет. 63 200 лева са заложени за ремонт, а 102 300 лева са предвидени за изграждането на нови детски и спортни площадки през тази година. В по-голямата си част съоръженията са предвидени за деца от 3 до12 години, но има и за деца от 0 до 3 години. Фирмите, които ремонтират и изграждат площадките, имат срок до края на месец юни да завършат и предадат обектите готови за ползване.

Всяка нова придобивка ще разполага с основните уреди за такъв тип съоръжения – люлки, пързалки, пясъчник, пейки и кошчета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай