100 наемители на общински жилища без покрив заради дългове

100 наемители на общински жилища без покрив заради дългове | StandartNews.com

Добрич. За първи път списък от 100 наематели на общински жилища е подготвило общинското дружество "Жилфонд-инвест", като в рамките на процедурата, ако те не платят дълговете си за наем, ще бъдат извадени принудително от жилищата. Това съобщи управителят на общинската фирма, стопанисваща жилищния фонд в Добрич Илия Михайлов.

"Ние си даваме сметка, че имаме и социална функция, но за да можем да стопанисваме добре поверения ни жилищен фонд, то трябва да имаме постъпления, които са от наемите" - казва още Михайлов. Той добави, че в момента събираемостта на наеми е 95 на сто, като фирмата иска да достигне събираемост в размер на 98 на сто.

Към 30 април начислените наеми са в размер на 491 800 лв., като събраните са в размер на 471 718 лева, сочи счетоводната справка. Според справката към 31 май освободените жилища са 28, а списъкът на чакащите да влязат в общинско жилище наброява 726 души.

В списъка от 100-те длъжници, на които се връчват заповеди за освобождаване, са хора, които не са плащали наеми за период от 5 до 10 месеца, въпреки подканите и ежеседмичните обходи на служители на общинското дружество, допъл
ва управителят му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай