Министър Кралев награди победителите в „Мини – Евроволей 2015“

Министър Кралев награди победителите  в „Мини – Евроволей 2015“ | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи медали и награди на отбора на Полша, представляван от ІІ СОУ „Акад. Емилиян Станев", който стана победител в турнира „Мини – Евроволей 2015", проведен днес в тренировъчната зала на „Арена Армеец София".

„Мини – Евроволей 2015" се състоя 12 дни преди началото на Европейското първенство по волейбол за мъже, на което България и Италия ще бъдат домакини от 9 до 18 октомври тази година. В мини турнира се включиха осемте най-добри софийски училищни волейболни отбора, като всеки тим представляваше един от отборите, които ще се състезават у нас по време на голямото първенство – България, Германия, Чехия, Холандия, Полша, Белгия, Беларус и Словения. Отборите бяха съставени от шест момичета и шест момчета.

„Изключително съм щастлив да бъда тук с вас, защото това е много важна увертюра преди европейския шампионат. Всички трябва да знаем, че спортът е не само посланик на мира, спортът е в основата на здравословния начин на живот и дава повече. Нека всички заедно да пожелаем успех на нашите национали на предстоящото европейско първенство. Нека всички вие да бъдете зрители на трибуните, за да подкрепяте нашите големи волейболисти по пътя към европейската титла. Бъдете живи и здрави, тренирайте волейбол и спортувайте!" С тези думи министър Красен Кралев поздрави всички участници в „Мини – Евроволей 2015".

Министър Кралев връчи на отбора победител билети за мачовете България – Чехия и Германия - Холандия от предстоящото Европейско първенство по волейбол за мъже, които ще се играят на 10 октомври. Спортният министър даде на победителите рамкирана фланелка на мъжкия национален отбор по волейбол с автографите на нашите национали, които са пожелали да добавят специална награда за най-добрия ученически отбор на „Мини – Евроволей 2015".

На второ място се класира отборът на Германия, представляван от 119-о СОУ „Акад. Михаил Арнаудов", а на трето – Словения, или ученическият отбор на 109-о ОУ „Христо Смирненски". България влезе в призовата четворка с отбора на 88-о СОУ „Димитър Попниколов". Отборът на Холандия, представляван от 55-о СОУ „Петко Каравелов" стана пети, Белгия със своите състезатели от 81 СОУ „Виктор Юго" се нареди на шесто място, Чехия или 4-о ОУ „Проф. Джон Атанасов" е на седмо, а осмото място зае Беларус с момчетата и момичетата от 54-о СОУ „Свети Иван Рилски".

В церемонията по награждаването участваха също посланикът на Холандия в София Н. Пр. Том Ван Оорсхот, посланикът на Чехия Н. Пр. Душан Щраух, Станислав Николов – изпълнителен директор на Българската федерация по волейбол, и именитият бивш национал Евгени Иванов-Пушката.

Министър Кралев и другите официални гости получиха специални медали за участието си церемонията по награждаване на отборите.

Идеята на Мини европейското първенство по волейбол е да имитира изцяло двете групи отбори, които ще се състезават в София и Варна като част от Европейското първенство по волейбол за мъже 2015, и да даде възможност на български деца да се докоснат максимално до играта.

„Мини – Евроволей 2015" е част от събитията, посветени на избора на София за Европейска столица на спорта 2018.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай