Събота,

Звезда „Ванга" грее в съзвездието Голяма мечка

От: Администратор -
A
A
A

Благоевград. В небето вече има звезда „Ванга", която носи името на прочутатата в цял свят петричка пророчица. Намира се в съзвездието Голяма мечка. Това разкри навръх храмовия празник на църквата на пророчицата „Света Петка Българска" в Рупите хасковлийката Ванка Делчева.

Жената, която живее в столицата, е една от хилядите, които се прекланят пред делото и паметта на пророчицата. Затова решила да закупи звезда, което на практика означава да й присвои име. Тя показа сертификата, който е международен образец. Изписан е на немски език, тъй като закупуването на звездата е станало в Германия. В документа са изписани името на собственика, координатите на неговата звезда, името на звездата, съзвездието и датата на именуването.

„Това е поредното признание на човек към леля Ванга. Всички се трогнахме от жеста на тази жена. Занапред на всички небесни карти въпросната звезда ще е изписана с името на Ванга", каза управителят на комплекса в Рупите Серафим Иванов.

Хасковлийката Ванка Делчева подари на председателя на фондация „Ванга" Иван Драмов звездата, кръстена на петричката пророчица.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички