Звезда „Ванга" грее в съзвездието Голяма мечка

Звезда „Ванга" грее в съзвездието Голяма мечка | StandartNews.com

Благоевград. В небето вече има звезда „Ванга", която носи името на прочутатата в цял свят петричка пророчица. Намира се в съзвездието Голяма мечка. Това разкри навръх храмовия празник на църквата на пророчицата „Света Петка Българска" в Рупите хасковлийката Ванка Делчева.

Жената, която живее в столицата, е една от хилядите, които се прекланят пред делото и паметта на пророчицата. Затова решила да закупи звезда, което на практика означава да й присвои име. Тя показа сертификата, който е международен образец. Изписан е на немски език, тъй като закупуването на звездата е станало в Германия. В документа са изписани името на собственика, координатите на неговата звезда, името на звездата, съзвездието и датата на именуването.

„Това е поредното признание на човек към леля Ванга. Всички се трогнахме от жеста на тази жена. Занапред на всички небесни карти въпросната звезда ще е изписана с името на Ванга", каза управителят на комплекса в Рупите Серафим Иванов.

Хасковлийката Ванка Делчева подари на председателя на фондация „Ванга" Иван Драмов звездата, кръстена на петричката пророчица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай