На трапезата: Постни картофки в гювеч

На трапезата: Постни картофки в гювеч | StandartNews.com

Рецептата ни изпрати Петрана Дамянова от с. Замфирово, Монтанско. Ако и вие обичате да готвите, пращайте ни вашите рецепти на електронния ни адрес [email protected]. С радост ще ги публикуваме.

Продукти: 1 кг. картофи, 1 глава лук, 2 супени лъжици домати, една суха чушка, червен пипер, 2-3 лъжици олио, сол, връзка копър

Начин на приготвяне: В тенджера с 2-3 лъжици олио задушаваме нарязания на ситно лук, добавяме картофите, нарязани на кубчета, нарязаната на ситно суха чушка, доматите, червения пипер, солта. Разбъркваме хубаво. Изливаме всичко в средно голюм гювеч, заливаме с вода до нивото на картофите. Слагаме щипка копър, като оставяме останалата нарязано на ситно подправка за накрая. Слагаме гювеча в студена фурна, за да не се спука. Готвим на умерена степен, а малко преди края слагаме и  остатъка от копъра.

Подправката може да се замени по желание с черен пипер и дафинов лист. Може да се сложи и само магданоз. За хората, които не постят - могат да добавят в гювеча към карртофите и сварени предварително свински ребърца или пилешки бутчета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай