Загубата на Серафим зарадва Пиринско

Загубата на Серафим зарадва Пиринско | StandartNews.com

Благоевград. Надеждите на голяма част от духовниците и миряните в Пиринския край се сбъднаха – Мелнишки епископ Серафим загуби битката за Варненски митрополит. Така те продължават да вярват, че следващия месец той ще оглави Неврокопска епархия.

Много хора стискаха палци да не го изберат за духовен водач на Варненска митрополия. 39-годишният духовник от септември 2008 г. е игумен на Роженския манастир. „Сигурно синодалните старци са действали разумно и са следвали поговорката, че камъкът си тежи на мястото. Дано Серафим сложи владишката корона на Невркопска епархия. То е достоен за този пост, харесван е от миряните, а и от повечето свещеници. Над година време епископът се занимаваше с всички дела на митрополията, тъй като дядо Натанаил, царство му небесно, бе болен", заяви кметът на Мелник Христо Ташев. Искаме да имаме духовен водач като него в нашата Неврокопска епархия. Нека разумът надделее и да бъде избран за митрополит, каза още кметският наместник на най-малкия ни град.

Лоша дума за него не се е чула. Прави много за вярата, за българската църква. Заради такива като Серафим хората влизаме в църквата и се уповаваме на бога", твърдят миряни от Пиринско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай