Йорданка Фандъкова: Вече сложихме 4 камери в Орландовци

Йорданка Фандъкова: Вече сложихме 4 камери в Орландовци | StandartNews.com

Започнахме изграждане на системата за видеонаблюдение в квартал „Орландовци". Това каза в интервю за „Фокус" Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, по повод събитията от последните дни. Фандъкова каза, че от началото на конфликта районният кмет инж. Тодор Кръстев е постоянно сред хората.

„Директорът по сигурността на Столична община Красимир Димитров е в щаба на полицията. Нашите екипи са на място и реагират веднага както на сигналите на гражданите, така и в подпомагане на работата на полицията", обясни тя и добави, че още първия ден е разговаряла с министър Бъчварова и е поискала допълнителни полицейски сили, за да не се допуснат ексцесии. „От директора на СДВР поисках в района да бъде осигурено допълнително полицейско присъствие и да се предприемат мерки за по-ефективна работа на полицейските служители. За по-голяма сигурност на гражданите и като помощ на работата на МВР, сега поставяме 4 моторизирани камери", посочи кметът на Столична община и допълни, че местата на камерите се избират съвместно с Охранителна полиция и по сигнали на граждани за рисковите места.

„Това е първият етап от изграждане на система от видеонаблюдение в района, както хората поискаха. Предприели сме действия и за възстановяване на осветлението, където е счупено", обясни Фандъкова. Тя каза още, че в последните години се полагат големи усилия за интегрирането на ромите и за нея е ключово децата им да посещават училище и да получат реално образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай