Яна-Монтана гълта бира за секунди

Три поколения моторджии вдигнаха луд купон в Делвино

Яна-Монтана гълта бира за секунди | StandartNews.com

Благоевград. Стотици мъже, жени и деца с бензин в кръвта атакуваха благоевградското село Делвино в петък привечер. Рокери от цялата страна се събраха за мотосъбора, организиран от мотоклуб "Кралете на пътя". Мощен рев на мотори, рок музика, студена бира и вкусна скара дадоха старт на купона край палатковия лагер на поляните в селището.

Изведнъж двигателите на машините утихнаха, уредбите млъкнаха, а мотористите зарязаха чашите с пенливо пиво. Всички се събраха пред сцената, където бе отец Николай. Свещеникът отслужи водосвет за здраве и безаварийно каране. След службата дойде ред на атрактивните състезания.

Началото бе с надпревара по надпиване с бира. "За да ни върви по бира, не само по вода", казаха рокерите. Десетки мъже пробваха силите си за скоростно изпиване на халба. Примерът им зарази и четири млади жени. Те също надигнаха чашите, а победата грабна Яна от Монтана. Най-много адреналин предизвика лапането на кебапче от движещ се мотор. То бе закачено на въдица, а мераклиите да спечелят трябваше да го уловят с уста, без да си помагат с ръце. Битката внимателно следеше и 10-годишният Любо Спасов, който бе с баща си Юлиян. "И аз съм рокер като татко. Вече карам мотор "Орион", 125 кубика. Затова съм тук", казва важно малчуганът.

39-годишният Юлиян пък е категоричен, че влезе ли ти бензин в кръвтаq няма отказване. Съпругата ми Василка също кара. И 3-годишната ми дъщеря Полина е в отбора на рокерите", хвали се благоевградчанинът. Навсякъде са паркирани най-причудливи мотоциклети, някои от тях самоделки. Открояват се обаче и доста скъпи, които струват по над 100 000 лева. Съдебният медик Методи Гошев е дошъл от София с 8-годишния си син Юлиян. Кара чопър - "Сузуки Интрудер", 1500 кубика. Уверява, че трябва да се прави разлика между рокер и моторист. "Аз съм рокер. А моторът подсказва много за характера на собственика му. Който кара чопър, е улегнал и балансиран човек, най-често с наднормено тегло и с брада.

Тези мотори не са бързи, те са за дълги разстояния, бръмчат дебело като хард рок. Пистовите мотоциклети са за млади, слаби и с много адреналин мъже", разказва лекарят от Александровска болница. "С мотора е нужно да релаксираш, да си отдъхваш. Някога учих оперно пеене, после станах рок певец и китарист. Но в момента съм преди всичко лекар и рокер", казва с усмивка Гошев. Най-издръжливите купонясваха до зазоряване, а за настроението им се погрижиха и музикантите от група "Изумруд". Към 10,00 часа в събота всички бяха накрак, за да се пуснат в нови състезания. Този път надпиването бе с мътеница, защото им предстоеше каране на моторите. После бутаха с машините бирени кегове. Най-яките премериха мускулите си на канадска борба, не мина и без турнир за най-забавна и за най-голяма татуировка. Точно по обяд рокерите поеха към града, за да направят почетна обиколка. До полунощ веселиха рокерите Звезди и група "Аналгин". А за "лека нощ" по програма бе предвиден стриптийз. Макар за "синовете на вятъра" моторът да е повече дори от жената - той е тяхната религия, техният начин на живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай