Вталяване според зодията

Огънят регулира интензивността на храносмилателните процеси и обмяната на веществата

Вталяване според зодията | StandartNews.com
  • Разделно хранене за Телците, Раците да забравят десертите

Астродиетолозите открай време съставят индивидуални планове за вталяване, ръководейки се от четирите стихии, на които се подчиняват всичките зодии. Огънят регулира интензивността на храносмилателните процеси и обмяната на веществата, изгаря калориите и токсините. Въздухът управлява перисталтиката, работата на нервната и кръвоносната система, скоростта на движение на енергията в организма. Водата охлажда и прочиства - от нея зависи циркулацията на всички течности в тялото. Земята отговаря за отделителната система. Ето и как да се вталим според зодията си. 

Овен

Макар да са импулсивни и нетърпеливи по природа, представителите на знака постигат заветните параметри 90-60-90 благодарение на своята активност и силна воля. Може би не веднага, но успехът им е в кърпа вързан. Овни, за да не се отклоните от набелязания път, пазете се от всевъзможни изкушения - поддадете ли се, обиколката на талията ви неминуемо ще се увеличи с няколко сантиметра. Яжте продукти с наситен, ярък, пикантен вкус. Също така лук, чесън, ядки, зелени подправки. Избягвайте полуфабрикатите, алкохола, солта, прекалено меките храни. Избавите ли се от навика да хапвате на крак, ще разрешите много от проблемите си, свързани с излишните килограми.

Телец

Накои от Телците живеят, за да ядат, а с подобен подход съхраняването на строен силует е много трудно. Други - методичните и дисциплинираните, могат да отслабнат, като разчитат на одобрени от лекарите диети, на чувството си за ред, на навика да завършват започнатото. Най-важно е да обуздаят страстта си към десертите и въобще към сладкото. Телци, яжте плодове с червен цвят, зеленчуци, пълнозърнест хляб, овесени ядки. От подправките - къри или лют червен пипер. Избягвайте бързите въглехидрати с източници захар, бял хляб, мед, както и съдържащите нишесте продукти. Изпробвайте разделното хранене, благодарение на което не само няма да преяждате, но и ще се наслаждавате на трапезата си.

Близнаци

Принадлежите към стройните по природа щастливци, а ако все пак качите килограми като следствие на стрес, лесно се вталявате. За съжаление губите хъс, когато очакванията ви не се осъществяват на секундата и тогава сте готови да изпробвате дори най-безумните диети, обещаващи светкавичен резултат. Яжте риба, сирене, моркови, цитруси, бадеми, марули - всички те укрепват нервната система. Избягвайте стимулиращите напитки. Разнообразието ви привлича, затова опитвайте постоянно нови непознати храни.

Рак

Подвластните на знака, известни като големи и импулсивни чревоугодници, могат с години да мечтаят за вталяване, без обаче да преразгледат менюто си. Въпреки своя чувствителен стомах, те са отлични кулинари, затова диетата като ново гастрономично приключение е в състояние да ги увлече. Трудно отслабват само раците, които обичат хем да похапват, хем да гощават другите, затова най-добре цялото им семейство да промени навиците си. Раци, открийте системата на хранене, която се вписва идеално във всекидневния ви живот и давайте смело напред. Яжте продукти, богати на калций и флуор - прясно и кисело мляко, сирена, яйчни жълтъци, броколи, карфиол, домати. Избягвайте картофи, десерти, люти ястия и подправки. Не прекалявайте с храната, когато сте стресирани.

Лъв

Ресторанти, гости, дегустации, светски събития - лъвовете знаят как да превърнат живота си в празник. Уважаеми, вие се палите бързо по поредната диета, но първият труден момент може да ви извади от релси. Затова се ориентирайте към не особено строги режими, които ще ви позволят да запазите за дълго своята мотивация. Яжте гъби, телешко, пуешко, сьомга, слънчогледови семки, авокадо, кълнове - богати са на витамин Е и подобряват кръвообращението. Избягвайте продукти, повишаващи нивото на холестерола - масло, сметана, животински мазнини. Най-добър резултат за вас дава колективното отслабване - приобщете двама-трима приятели към диетата.

Дева

Почти маниакални перфекционисти, Девите полагат педантични грижи за фигурата си. Не се боят от трудностите и лесно понасят лишенията. Разбират колко важно е да съвместяват диетата с физическите натоварвания, броят съвестно калориите. Деви, яжте най-вече вегетарианска храна, която може да съставя до 85% от менюто ви - ядки, кореноплодни зеленчуци, пълнозърнест хляб, кафяв ориз. Избягвайте рафинираните продукти, бързата храна, големите количества месо. Не отслабвайте с повече от 500 грама на седмица - само така резултатът от усилията ви ще бъде траен.

Представителите на останалите зодии могат да очакват продължението в следващия брой на "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай