ВИП дами доказват хъс и характер

Церемонията "Бизнес дама на годината" събира елит на 3 декември

ВИП дами доказват хъс и характер | StandartNews.com

Eвгени Минчев отново ще дирижира търг в полза на Британския кралски легион

Някои от най-успешните жени в родния светски пейзаж са номинирани за "Бизнес дама на годината" - конкурса на Евгени Минчев. 25-та поредна церемония ще събере елит на 3 декември в бляскавите зали на "Балкан-Шератон". Там ще се случи и традиционният благотворителен търг - от него сега ще бъдат заделени средства в полза на Британския кралски легион. Неслучайно Евгени ще предостави за наддаването украсени с полускъпоценни камъни седем мака - символ на английските легионери. Той ще пусне на аукциона и лист, върху който са подписите на всички участници в актуалното издание на "ВИП брадър".

"Нямахме право на химикалки или писалки - затова използвахме молив за устри", пояснява Минчев. Той вече дари на кралските легионери сума от хонорара, получен за участието във "ВИП брадър". Връчи чека на тематичен бал в Лондон, а жестът му беше оценен от висшето общество.

Кои са евите, които са достойни за високото отличие?

Наталия Верхозина е номинирана за "Бизнес дама на годината". Оригиналната московчанка завършва училище с направление икономическа кибернетика и получава диплома за програмист, а по-късно - и елитния търговски унивеситет със специалност банково дело. Има впечатляваща кариера в бранша, но след като ражда дългоочакваните близначки, решава да им посвети цялото си време. През 2009-а Наталия посещава за първи път България със съпруга си. "Решихме да прекараме лятната ваканция с децата на вашето море. И се влюбих в страната ви - тя се превърна в наша втора родина", споделя рускинята. Оттогава семейството прекарва свободното си време у нас. Очарована от красотите на страната, Наталия винаги говори за планините, плажовете, градовете и хората с усмивка. Но дълго време не успява да открие пространство за маникюр, масаж и прически, което да задоволява високите й изисквания.

Затова решава да създаде центъра "Ермитаж", в който българките се чувстват като истински руски принцеси заради гостоприемството и иновациите в бюти индустрията.

Ружа Игнатова е от най-силните кандидатури - направила е успешни инвестиции, ползва се с отличен авторитет и въпреки крехката си възраст е стигнала до международните валутни пазари. Ружа има дипломи от елитни университети - магистър по бизнес администрация и право в Оксфорд, доктор по право от Констанц. Д-р Игнатова създава и структурира портфолио от 75 милиона евро за Global wealth investment funds, собственик е на компанията "OneCoin", която създава иновативна виртуална валута. За три месеца над 4300 клиенти от 113 държави закупуват пакети с нейните монети.

Елена Кристиано е от най-изисканите в списъка: винаги със собствен стил - както във визията, така и в сделките. Притежаваната и управлявана от нея компания Christiano of Roma ще получи специален приз за изключителния си принос в бизнеса с козметика за коса. През годините Елена неведнъж е изтъквала заслугата на покойния си съпруг за създаване и утвърждаване на марката в Италия и България. Вероятно тя ще му посвети наградата. Както обикновено, Хубавата Елена ще направи и своите благородни жестове. Дъщеря й Мария, която не й отстъпва по красота и елегантност, също ще изгрее на събитието.

"Когато ти се получава, преставаш да се хвалиш и да се доказваш пред другите. Когато си силен, ставаш спокоен. И не влизаш в спорове. Когато обичаш истински, спираш да го крещиш на света. Човек става самодостатъчен едва тогава, когато е уверен в себе си, знае на какво е способен и няма нужда да убеждава другите в това", разкрива житейската си философия Биляна Екснер. Дамата, номинирана в категория "собствен бизнес", е благодарна за получените шансове и уверено ги осъществява с типичното си трудолюбие. Ръководи "сладката" фабрика "1 метър шоколад". Кой би могъл да я настигне при тези размери в индустрия, в която рядко някой си позволява продукт, по-голям от 25 сантиметра. Омъжена отскоро за немски благородник, фрау Екснер се е потопила в любовта и семейните задължения, без те да й тежат.

Марияна Печеян ще бъде наградена с високото почетно отличие - за принос в бизнеса. Нейните фабрики произвеждат части за машиностроенето, а тя е председател на общинския съвет в Дряново. Винаги лъчезарната Марияна, която ще бъде със съпруга си и двете им деца, вече се е запознала с някои от предметите за благотворителния търг.

Славка Каравелова е номинирана за своя 25-годишен труд и принос - била е притежател на банка и застрахователна компания, а в момента е успешен собственик и управител на мощна адвокатска кантора. Дамата, която консултира личности и компании по важни юридически казуси, е добре приета във високите кръгове на Лондон, Берлин и Париж.
София Борисова е номинирана в категория "мода". Дизайнерката натрупа червени точки с фееричните си творения - за известни и неизвестни дами, за конкурси, за "Мис България", за нашенки и европейки, за булки от шоу бизнеса. С нейни модели са актрисите в "Мисия Лондон", а холивудският ас Стивън Сегал й поръчва тоалети за любимата си жена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай