Варна в паника, язовир "Тича" е пред преливане

Варна в паника, язовир "Тича" е пред преливане | StandartNews.com

400 души бяха евакуирани в села край Дългопол

Варна. Очаква преливане на язовир "Тича", който се намира над язовир "Цонево". Навсякъде има екипи, които са готови да окажат помощ при нужда. Има екипи на Пожарната, които следят нивото на река Камчия постоянно.

"Никъде няма пряка опасност за живота и здравето на хората. Нощта премина напрегнато, но за щастие не се сбъднаха най-тежките ни очаквания", обясни за Нова ТВ Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност".

По думите му превантивните мерки, които бяха взети, не доведоха до масови заливания на домове и застрашаване на живота на хората. "Около ранния след обяд ще направим още една оценка да видим дали тези 285 души, които изведохме от застрашените зони, ще продължават да имат забрана за влизане в домовете си", обясни още Николов.

"В Ямболска област ситуацията също е усложнена, най-вече в общините Стражица, Болярово и Тунджа при Елхово. Там остават още два сантиметра до критичната кота. Общината там е подготвена много добре, така че не би трябвало да има проблеми", поясни Николай Николов.

Град Дългопол е най-засегнатият на територията на язовир "Цонево". Близо 400 души бяха евакуирани от няколко села. Навсякъде има екипи, които са готови да окажат помощ при нужда.

Има екипи на Пожарната, които следят нивото на река Камчия постоянно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай