Сряда,

Тяло на модел с 4 упражнения

От: Администратор -
9564
Тяло на модел с 4 упражнения
A
A
A

Калина Русева - инструктор по аеробика и фитнес "Клуб MD sport", зала 5-Б, стадион "В. Левски"

Широко популярните кратки програми за бизнес дами все повече навлизат в ежедневието като начин за ефективно и качествено спортуване. Предимството на този тип тренировъчни модели е, че пестят време и могат за се правят дори и в домашни условия. Разбира се, за предпочитане е да се работи в зала, където зоркият поглед на личния инструктор няма да ви позволи да кръшкате. Основният мотив, който трябва да ви води, е, че работите за себе си, за здравето и самочувствието си. Защото ако започнете да тренирате насила, с мисълта че "трябва", много скоро вътрешната ви съпротива ще вземе превес и лека полека ще се откажете. Затова спортувайте с кеф, радвайте се и на най-мъничките си постижения, бъдете търпеливи и постоянни. И не си търсете поводи за отлагане - такива винаги може да намерите, подредете приоритетите си така, че тренировката да е неизменно присъстващ фактор в ежедневието ви. След това с удоволствие ще установите, че тялото ви е благодарно за редовните занимания, че се чувствате здрави и заредени с енергия, която преди не сте предполагали, че притежавате. В днешната програма Лора ще покаже упражнения за стягане на бедрата и седалището като акцент. Някои от движенията се правят в серии, а други - за време от 40 секунди. Започнете от 1-2 серии на всяко. Когато се почувствате подготвени, може да увеличите бройката на сериите.

1. Наклон с тежест

Застанете изправени в широка стъпка и вземете гира с изпънати напред ръце на нивото на рамената. От тази позиция направете клек до прав ъгъл в колена, навеждайки тялото напред с прав гръб, като ръцете с тежестта отиват изпънати надолу и назад в средата между колената. Върнете към изходно положение и направете 12 повторения в серия. Не допускайте инерция и фиксирайте движението на ръцете в долно положение.

2. Отскок нагоре

От изправено положение и събрани стъпала свийте леко колена, наведете корпуса малко напред с прав гръб и изпънете ръцете до тялото. Оттук със засилване отскочете нагоре, изнасяйки ръцете напред до нивото на рамената. При приземяването, преминете през изходната позиция, с леко пружиниране и без да спирате, изпълнете скока отново. Работете за време от 40 секунди, като отскачате с еднаква амплитуда на всяко движение.

3. Пистолет

Застанете изправени с гръб към пейка, или няколко платформи една върху друга. От тази позиция пренесете тежестта върху десния крак и изнасяйки левия изпънат напред, започнете да клякате надолу. Ръцете се изпъват пред тялото, гърбът е прав. Върнете нагоре, изпъвайки опорния крак, без да пускате работещия крак на пода, и направете серия от 8-10 повторения. После сменете краката и повторете същото.

4. Мост - законтряне

Легнете по гръб на пода и поставете стъпалата леко отворени върху платформата с опора на пети. Ръцете са изпънати встрани на пода на нивото на рамената. Оттук вдигнете таза нагоре и насочете пръстите на стъпалата навътре. Задръжте за момент и пуснете таза надолу. Направете движението за време от 40 секунди, като се стремите да изпъвате тялото така, че да не товарите кръста.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички