Трънчовица пак ни зарадва с талант

Трънчовица пак ни зарадва с талант | StandartNews.com

Едно е да искаш, друго да можеш, а трето и четвърто да го направиш. Едва ли има пълнолетен българин, който да не е чувал тази знаменита фраза на Хайтов от устата на Григор Вачков. Знаменитият актьор направи една от най-големите си и запомнящи се роли в "Мъжки времена". Покрай него цяла България научи и къде е родното му място - плевенското село Трънчовица. Вачков отдавна е покойник. Трънчовица също бе позабравена, но днес отново е актуална. За нея напомни едно момче, чието име отекна из цяла Италия и Европа през уикенда. Това е Ивайло Чочев. За него са верни и думите, изречени от Григор Вачков. Защото талантът показа, че не само иска, но може и знае как да постигне мечтата си. Е, не взе титла с ЦСКА, но пък си осигури мечтан трансфер в чужбина. "Палермо" може и да не е от грандовете на Апенините, но пък е сериозен трамплин към тях. "Розовите" знаят как да купуват на сметка и да продават изгодно. Не напразно в Италия смятат, че точно това ще се случи с Ивайло. Макар, че ако от ЦСКА не бяха бързали да вземат парите, днес той можеше да е на друго място. До Бербо в "Монако". Тимът от Княжеството също му е бил хвърлил око, но се е забавил с три дни с офертата.

Ивайло успя да стигне до Серия А за отрицателно време - година и половина! Първо от "пълнеж" в селекцията се превърна в титуляр на "Армията", а после успя бързо да привлече вниманието на чуждите клубове върху себе си. Но той можеше да се озове зад граница още по-рано. Още като играч на "Чавдар" (Етрополе) е поканен за проби в "Рейнджърс". Представя се добре, но до трансфер не се стига. Преди да бъде взет от "армейците", апетит към него има и "Левски". Бившият футболист на "сините" Пламен Николов го води под ръка на "Герена", но Илиан Илиев отсича, че не му трябват неопитни футболисти. "Той щеше да им излезе 1500 лв. на месец, а не като някои други - 15 000 евро", отсича Николов. В Етрополе Ивайло е и един от любимците на Христо Стоичков. Именно Камата е сред първите, които му честитят преминаването на "Българска армия". Ицо звъни на баща му Людмил. Таткото също се е изявил преди това в Борисовата градина. Но като играч на "Спартак" (Пл). Вкарва на "червените" при загуба 1:6. Тежка травма спира кариерата му. В момента се занимава със земеделие, което осигурява приличен живот на семейството. Спортът обаче е неразделна част от фамилия Чочеви. Братовчед му е тренирал хвърляне на гюле. Ивайло пък освен футбол е тренирал и баскетбол.

Днес обаче цели коша само с приятели в свободното време, стига да не е с въдица в ръка. Като момче, което е израснало на бреговете на река Осъм, е запален риболовец. Съотборниците му го описват като тих и скромен. "Предпочитам да си гледам филми у нас, отколкото да скитам", отсича Ивайло. За разлика от доста свои колеги той заляга и над учебниците. Първо записва математическа гимназия, но я напуска заради футбола и продължава в спортно училище. Първата му работа, след като завършва, е да се запише във Великотърновския университет. Прекъсва и сега се готви по индивидуална програма. "Учението е важно", отсича Чочев при едно от първите си интервюта като играч на ЦСКА. Сестра му Христина също е студентка във Велико Търново, но по-късно се мести в София. Двамата са много близки и тя често му гостува в Италия, когато е свободна от уроците и работата. Сърцето на талантливия футболист не е свободно, но крие ревностно половинката си. "За мен е най-важно да се докажа като футболист", отсича Ивайло, на който вече му лепнаха етикета - новия Марко Тардели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай