Топим кила според характера

Топим кила според характера | StandartNews.com

Темпераментът диктува трапезата

Флегматиците предпочитат спокойствието и заседналия начин на живот. От мързел често посягат към готовите пакетирани храни, които водят до проблеми с дебелото черво. Ако сте от този тип хора, избягвайте чипса и "фалшивия" шоколад (с ниско съдържание на какао). Намалете храненията до 3-4 на ден - важното е да бъдат пълноценни. Заложете на чесъна и хряна, които стимулират храносмилането. Магданозът, целината и повечето течности пък ще ви отърват по-лесно от натрупаните токсини.

Меланхолиците страдат от крайностите на характера си и оттам идва и нередовното хранене. Ако сте от тях, се постарайте да си осигурявате балансирана топла и домашна храна. Витамините, въглехидратите и белтъчините в правилна комбинация дават повече енергия. Парче натурален шоколад, мед, тропически и сушени плодове също биха повишили тонуса ви. Това ще доведе и до по-голямото ви желание за движение и спорт.

Сангвиниците са с по-уравновесена психика и се справят по-лесно със стреса. Именно заради това са почитатели на вкусните блюда, склонни са да експериментират с нови кухни. Ако сте от тях, внимавайте с количеството храна. Наблягайте на зеленчуците и зърнените продукти. Яжте само когато сте гладни. За да намалите лакомията си, пийте повече вода.

Холериците са на ръба на свръхактивността. Те са толкова заети, че последното нещо, за което се сещат, е правилното хранене. Често залагат на рафинирани храни и полуфабрикати. Трябва да се откажат от тях и да се обърнат към плодовете и зеленчуците. Да избягват възбуждащите кафе, шоколад и пикантни подправки. Пълнозърнестите и млечните продукти са ваши приятел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай