Тираджии се връщат у дома

Тираджии се връщат у дома | StandartNews.com

Стотици тираджии напразно чакат решение на кризата по паркингите във вътрешността на страната. 7 тира от Кърджали и един от Кюстендил са паркирани край главен път Е-79 в района на село Струмяни. „НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА", табела с този надпис е най-отпред в кабината на Георги Георгиев. И сякаш тази фраза казва всичко.

„Само трябва да допиша накрая „Гърция", че ни писна да ни правят на маймуни", ядосва се тираджията, който заедно с колегите си вече два дни бездейства. „Чакаме шефовете да дойдат да ни вземат, зарязваме тук тировете, караме зърно на гърците, за да си хранят пилетата. Заприличахме на Робинзон Крузо, няма баня, брадясахме. Ще си отидем вкъщи, пък падне ли блокадата, идваме и потегляме", казва доайенът сред шофьорите от Кърджали Илия Илиев. Колегите му са категорични, че не е „Луд този, който яде баницата, а този, който му я дава".

Защото гръцките фермери няма да си разиграват коня, ако гръцката държава е на мястото си и не им позволи да затварят границата все във време, в което не работят на полето. „След 10-на дни трябва да започнат да сеят, дано това ги накара да освободят границата. Но няма гаранция, че ще е скоро. Затова се прибираме", твърдят те. Очакват блокадата да падне и заради нашия Национален празник на 3 март. Защото тогава има 4 почивни дни, а по традиция стотици хиляди нашенци се изнасят в Гърция. А при затворена граница това няма да се случи. И загубите за туризма в южната съседка ще са огромни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай