Таксита блокираха Орлов мост

Таксита блокираха Орлов мост | StandartNews.com

Десетки таксита блокираха тази вечер Орлов мост.

Те започнаха да се събират на ключовото за София кръстовище малко преди 19 часа и блокираха движението.

Предварителна информация за протеста нямаше днес през деня. Шофьорите протестират срещу законови промени, според които от 1 април всеки водач трябва да е превозвач. Става въпрос за проблем, който идва с преходните заключения и разпоредби в Закона за местните данъци и такси, с които се променя Законът за автомобилните превози в частта, която преди шест месеца е била променена от НС. Въпросните промени уреждат взаимоотношенията между превозвач и водач, т.е. шофьор.

Движението на останалите превозни средства в района е спряно. От Столичната община съобщиха, че таксиметровите водачи нямат разрешение за провеждане на протест.

Министърът на транспорта Ивайло Московски пристигна на "Орлов мост" за да преговаря с протестиращите таксиджии. Очаква се транспортният министър да прекрати блокадата на възловото кръстовище в София.

Московски успокои таксиджиите, които тази вечер затапиха внезапно "Орлов мост" и им обеща да преразгледа промените в Закона за автомобилните превози, според които от 1 април всеки водач на такси трябва да притежава лиценз за превозвач, предаде по-късно репортер на БЛИЦ от мястото на блокадата. Малко след 20.00 часа шофьорите дадоха дума, че ще отпушат ключовата пътна артерия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай