Студенти в пленарна зала: „Не ви ли е срам?”

Студенти в пленарна зала: „Не ви ли е срам?”  | StandartNews.com

София. Студенти проникнаха на редовното заседание в пленарна зала на НС. Тримата младежи успяха да разпънат плакати, на които пишеше: „Студентите питат: Не ви ли е срам?" на балкона на залата. Плакатите обаче бързо бяха свалени от квесторите в залата.

„Я, поканете тези момчета при мен, да пием едно кафе", каза след акта на студентите председателят на парламента Михаил Миков. Повече от половин час тoй разговаря с младежите в своя кабинет.

„Най-нормалното нещо е, когато някой стои на балкона, да го поканиш и да го питаш: „Какъв ти е проблемът", коментира ситуацията Мая Манолова. „Нормалният начин е – всеки да си изразява мнението от една страна, от друга страна – да има диалог и между институциите, и между хората", допълни още тя.

Попитана как младежите са били допуснати в сградата Манолова заяви: „Парламентът е най-публичното място в държавата. На всички обсъждания, комисии, присъстват граждани, които са свободни да издигнат какъвто искат плакат, така че тук няма цензура".

Тази сутрин група от около десетина протестиращи пред северния вход на НС посрещна депутатите за работа. Хората скандираха за оставка, надуваха свирки и развяваха български знамена. Коли на жандармерията обаче попречиха на видимостта на демонстрантите и народните представители успяха да влязат в НС неoбезпокоявани.

Група от контрапротестиращи се събра в района на храм-паметник "Св. Александър Невски". С плакати и скандирания те се обявиха за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай