Стотачка за шеф на СИК

Стотачка за шеф на СИК | StandartNews.com

София. 100 лева само за ден могат да изкарат председателите на секционните избирателни комисии на предстоящите парламентарни избори. ЦИК определи със свое решение възнагражденията им. 71 лева е стандартната надница за шеф на СИК.

20 лева бонус получават тези, които след края на изборния ден занесат протоколите и бюлетините до РИК-овете. Ако пък в секцията им се гласува машинно, държавата им дава по още 10 лева. Така надницата скача до малко над 100 лева. За зам.-председателя и за секретаря в СИК възнаграждението е 65 лева, а за членовете - 55. Месечните заплати на председателите на РИК пък са по 981 лева, на техните заместници и на секретарите - по 938, а на членовете - по 896 лева.

Заетите в районните изборни комисии ще работят малко над два месеца. Според хронограмата те трябва да бъдат назначени на 15 август и ще работят до 14 дни след провеждането на изборите на 5 октомври. По информация на БНР ЦИК вече е предложила план-сметката за вота на Министерството на финансите. Очаква се изборите да ни струват около 26 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай