"Стандарт" става на 24 години

"Стандарт" става на 24 години | StandartNews.com

Чудото "Стандарт"

Славка Бозукова, главен редактор на вестник "Стандарт"

Скъпи читатели,
Топлите думи, с които всеки един от вас ни поздравява за 24-ия рожден ден, са най-добрият подарък, който една медия може да получи. Ако трябва да спазя тържествеността на деня бих отговорила, че те са потвърждение за обективност, всеотдайност и професионализъм на журналистите ни. Както И признание за резултата от десетките кампании, които правим. Но за да съм докрай честна, ще ви кажа - тези ваши добри думи са нещо много повече за нас. Заради тях си казваме: Струва си! Има смисъл всичко, което правим - и безсънните нощи в името на новините, и дискусиите в страната за решаване на местни проблеми, и помощта към хора, на които никой не обръща внимание.

Има смисъл и ще продължим да го правим. Освен на вас, го дължим и на себе си. За да докажем, че не сме част от изгубеното поколение на България - онова, което си стегна куфарите още през 1990 г. А сме част от основите на новото поколение в България - това, което остана, милее за страната си и не жали нито сили, нито средства, за да я превърне в държавата, за която всички мечтаем. И която децата ни никога не биха напуснали.

Част от поздравленията публикуваме днес от първа до последна страница. И ви благодарим сърдечно, защото не са написани формално. Напротив, всяко от тях е емоционално, откровено и най-вече лично. Показва с какво "Стандарт" е важен за човека, който ни е поздравил, независимо дали той е министър, депутат, кмет, бизнесмен, творец, учен, спортист или младеж, който тепърва започва да гради пътя си. Показва с какво и как "Стандарт" променя живота, как всеки пречупва каузите на "Стандарт" през своята лична кауза. Надявам се, в името на общата - да съхраним българските чудеса, да задържим младите в България, да възродим родната индустрия, да отворим вратите пред талантите, да подадем ръка на нуждаещите се. С две думи: каузата България.

Разбира се, във време, в което най-модерно е да си хейтър, не липсваха и "приятели", които за рождения ни ден ни нарекоха "кафява" медия. Когато прочетете следващите 8 страници, сами ще прецените какъв е цветът на медията ни. На нас би ни се искало да го видите в бяло, зелено и червено.

Истината е, че цветът на медията зависи от съвестта на хората, които работят в нея. Затова на днешния празник искам най-искрено да благодаря на всички журналисти и служители на вестник "Стандарт", които, независимо от лишенията, несгодите, охулванията, държат вече 24 години високия стандарт на професията. Благодаря и на всички колеги, които през тези 24 години са били част от магията на "Стандарт", дори за кратко. Те са живото доказателство за школата "Стандарт" - един от тях е последният носител на "Пулицър" за фотожурналистика Стоян Ненов.

Благодаря ви и на вас, скъпи читатели, че в бурния информационния океан от телевизии, радия, вестници, списания, сайтове и блогове, оставате верни на любимото издание. Вие ни давате надеждата, която всеки от нас е на ръба да изгуби, когато вижда в какво се превръща целия свят. Давате ни вярата и силата, че заедно можем да върнем скоро поне нормалността, а в по-далечно време и ценностите.

А какво е за нас "Стандарт"? "Стандарт" е и болката в сърцето и щастието в очите. Защото това е нашата съдба. И чудото, в което не само продължаваме да вярваме, но и да сбъдваме всеки божи ден.
Честит празник!

Всеки трети започва деня си със „Стандарт"

7 000 000 четат новините от www.standartnews.com

Всеки трети българин започва всеки ден деня си със "Стандарт". Поне 2 милиона души за една година са се докоснали до вестника, прегледали са информационна агенция "Стандарт нюз" или са прочели новините от страницата на в. "Стандарт" във Фейсбук. Поне от тези хора всеки ден разлистват вестника на хартия. Един вестник се чете средно от трима души в семейството или в офиса, сочи статистиката ни.

Над 140 000 пък се информират по няколко пъти на ден за събитията у нас и в чужбина от агенция "Стандарт" (www.standartnews.com). За една година тя има над 7 милиона уникални посещения, 64 милиона прочетени статии, 280% ръст на потребителите и над 300% общ ръст.

Още над 27 000 наши сънародници зад граница пък държат топлата връзка с родината чрез напълно безплатната пълна онлайн версия на в. "Стандарт".

Над 100% ръст бележи и английската агенция на в. "Стандарт" (standartnews.com/english). За една година тя увеличи двойно уникалните си посещения. Основната й аудитория са дипломати, инвеститори, българи в чужбина.
65% от аудиторията на "Стандарт" са българи, които ни четат повече от 10 години.

ВЕСТНИКЪТ
45% от хората определят "Стандарт" като най-влиятелния вестник
92% от "отбора" ни казват, че "Стандарт" има собствена физиономия
85% от читателите ни са категорични:
Не слугувате на партии и фирми
65% от феновете ни четат повече
от 10 години
70% от феновете на standartnews.com са на възраст от 18 до 39 г.
iPad приложението на standartnews.com - най-търсено в българския AppStore.

Бум във Фейсбук
Бум във Фейсбук и Туитър направи агенция "Стандартнюз" (www.standartnews.com) за една година - от 10 август 2014 г. до днес.
Агенцията има профили и в двете най-големи социални мрежи. Само преди броени дни прехвърлихме границата от 98 000 последователи във Фейсбук.
По темпове на нови харесвания на страницата ни - над 500 седмично, standartnews.com e най-бързо развиващата се на българския пазар. Над 700 000 души седмично стигат постовете ни във "Фейсбук". 60% от последователите ни във "Фейсбук" са жени, а 40% мъже.

АГЕНЦИЯТА
Над 7 000 000 уникални посещения за една година.
Над милион прочетени статии
100% ръст на мобилната версия
300% общ ръст на standartnews.com
100% ръст на английската агенция
Единственият вестник
с електронна агенция на английски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай