Спортисти: Fibank е стабилна

Спортисти: Fibank е стабилна | StandartNews.com

София. Известни български спортисти изказаха днес своята категорична подкрепа към Fibank (Първа инвестиционна банка).

"Първа инвестиционна банка е една много сериозна банка, която винаги е стояла зад българския спорт и зад клиентите си най-вече, заяви двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. - Като дългогодишен клиент вярвам в тази банка и съм убедена, че е излишна паниката, която се създава в момента. Хора бъдете по-спокойни и вярвайте, защото това е банката, която винаги стои зад вас".

Подобна позиция изказа и шампионката на България в скока на височина Мирела Демирева. "Гражданското общество не трябва да продължава да се манипулира. Не трябва да бъде отново потискано. Нека не се връщаме назад. Аз вярвам в Първа инвестиционна банка и стабилността, която тя гарантира. Искам да дам подкрепата си за нея, като призова всички граждани да не се поддават на страховете си и на тези нагли провокации. Нека не позволяват да бъдат поставяни в коловози. Нека не следваме стадния принцип, а да запазим рационалност и солидарност, защото това е нещо, което не засяга само клиентите на банката, а всички българи като цяло и цялата финансова система. Аз лично няма да позволя да бъда натикана в ситуация на хаос и паника, и ще подкрепя банката, като не изтегля моите спестявания от там". Големият български плувец Петър Стойчев, който бе и министър на спорта в служебното правителство на Марин Райков призова всички българи да продължат да вярват в банковите институции и банковата система.

"Ако ние искаме да успеем в каквото и да било трябва да имаме вяра. Нека всички българи, които искаме да продължим напред и да се развиваме, трябва да вярваме в банковите институции и в банковата система. Аз лично си държа парите в българските банки и няма да се редя на опашка и да ги тегля, защото вярвам, че нищо няма да се случи от това което наблюдавахме през изминалите няколко дни. Аз вярвам, че нещата ще продължат да се развиват добре и за напред. България ще продължи да върви напред и няма да се случват нещата от 96-а и 97-а година", заяви Петър Стойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай