Славка Калчева призна! Колко милиона взе от песен номер едно

Изпълнителката каза големи истини

Славка Калчева призна! Колко милиона взе от песен номер едно | StandartNews.com

Наша знакова певица от прехода направи интересно признание за един голям хит, обичан от българите.

Славка Калчева признава, че създава знаменития си хит “Бяла роза” в най-трудния период на своя живот. Обичаната певица за първи път говори публично за драмата в семейството, за развода си и претърпяната тежка операция.

За мнозина Славка Калчева е певица от времето на „Бяла роза”. Факт, който и до днес я обижда. Нейната кариера започва още в средата на 70-те години на миналия век. Тя е излизала на една сцена с Иво Папазов – Ибряма и работи с най-големите имена в този жанр.

Фолклорната звезда е момиче от народа и никога не е държала да бъде представяна като нещо друго. На нея са ѝ чужди амбицията, звездният статус и титлите. Като дете пее френски шансони. В младежките си години предпочита италианската естрада. Но голямата ѝ любов е народната музика. Тя влиза в живота ѝ с песните и гласа на една от най-големите певици в тази музика Недялка Керанова.

Истината обаче, е че на върха я изстреля нейната „Бяла роза” през 2000 година. Почти няма човек в България, който да не харесва тази песен. С малко изключение на някой и друг кисел „критик”, който „сензационно” разкрива на публиката, че всъщност песента не е народна. Че не е дори авторска, защото му прилича на нещо от чалгата и куп други „големи” открития за народната музика.

В откровена изповед пред Мариян Станков – Мон Дьо певицата говори за слуховете, че е получила 5 милиона от разпространението на песента.

“Нито една стотинка не съм взела. Не мога да кажа защо… Не знам кой би имал интерес да напише подобни статии с такова голямо заглавие, че съм спечелила 5 милиона от “Бяла роза”. Някой може да е спечели, но не съм аз. Не знам в каква държава живеем, но ако бях в друга, със сигурност щях да съм спечелила.

Надявам се, че до края на живота си ще получа някакви пари за тази песен все пак. Но пък аз се къпя в народната любов и това ме прави много щастлива. Не ми е хубаво, когато си помислят, че аз от “Бяла роза” започвам да пея и тогава съм станала популярна” – категорична е тя.

За първи път споделя за трудния период, в който е написала текста ѝ – тежкият развод, през който минава в края на 90-те години.

“Преживях тежък развод. Животът не е бил лесен за мен. Беше труден живот, много работа, много изтощение, много себеотдаване, много лишения… И за капак този труден развод. Отдадох се изцяло на музиката. Тази песен се роди точно в  този момент. Аз съм вярващ човек и наистина вярвам, че Бог се е смилил над мен и ми е дал тази песен, за да мога да продължа още години напред да пея. Точно на това отдавам популярността й” – разказва тя.

Сега Славка Калчева е готова с нова песен. Направила я е още преди 7-8 години, но все още официално не е излязла в публичното пространство. Заглавието на песента е “Бели ангели” и признава, че я изпълнява по време на свои участия, за да види как ще реагира публиката, пише Шоу Блиц.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай