Сашка Васева в клопка! Емоционална изповед

Участието й в последното издание на "Пирин фолк" беше изключително успешно

Сашка Васева в клопка! Емоционална изповед | StandartNews.com

"Сама не мога да повярвам, че 30 години съм публична личност и мога да кажа емблема и символ на фестивала "Пирин фолк". Това е моята музика, но си признавам, имах забежки и попаднах в клопката на чалгата с "Левовете в марки" и други емблематични песни."

Това заяви в емоционална изповед легендарната изпълнителка Сашка Васева. Въпреки битката с тумор в мозъка и опитите да си върне зрението, певицата се качи отново на сцената в гр. Сандански. Завръщането й е точно три десетилетия след първата й поява в Летния театър в южното градче.

Сашка изпълни песен в благодарност на Господ - "Боже мили", и вярва, че със светлината на тази авторска македонска песен ще се пречисти от чалгата, която е изпълнявала през годините. Представянето беше в дует с младия певец Юлиян Асенов.

Участието на Васева в последното издание на "Пирин фолк" беше изключително успешно. Сашка спечели общо три награди - отличие на журналистическото жури, второ място на фестивалното жури и приза "Свети Врач", който се присъжда от общината в Сандански.

Финала на "Пирин фолк 2023" постави ангелският глас на Емилия, която се завърна на сцената на фестивала след цели 20 години. Изпълнителката представи рецитал с любими македонски песни, както и композиции, които са били отличавани с призове на престижния форум в годините. Особено емоционално бе посланието на Емилия, която сподели огромното си вълнение да стъпи отново на тази сцена, на която е направила първите си стъпки, пише "България Днес".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай